©2018 by VeerPracht. Proudly created with Wix.com

OPLOSSINGSGERICHT COACHEN

Doe meer van wat al werkt!

Soms loopt het leven niet zoals gepland. We komen "hobbels" of "putten" tegen op de weg die ons helemaal van slag kunnen brengen. Als oplossingsgerichte coach richt ik mij samen met jou als cliënt in die momenten op signalen van verbetering en op hoe jij als cliënt dan stap voor stap een positieve beweging kan maken richting je doel. 


Solution Focused of Oplossingsgericht werken is gebaseerd op Steve de Shazer’s methodiek 'Solution focussend brief therapy die hij samen met Insoo Kim Berg vanaf 1980 ontwikkelde. Vanuit dit model zet ik als coach de unieke krachten, mogelijkheden en hulpbronnen van elke cliënt centraal. Het probleem zal niet zozeer uitvergroot worden, maar wel de focus van de cliënt op de toekomst. Wat is de veranderwens van de cliënt? Welke inzichten, competenties, talenten, kwaliteiten, hulpbronnen, strategieën bezit de cliënt al, maar zijn misschien ondergesneeuwd en moeten we samen herontdekken, uitvergroten en opnieuw inzetten? 

De term oplossingsgericht coachen gaat er niet om dat ik als coach oplossingen ga aangeven. Het is een systematische en methodische aanpak die de cliënt in staat stelt eigen krachten en hulpbronnen te ontdekken en hen nog meer de touwtjes van hun eigen leven in handen geeft!